Kontakta mig

 

Verifiera och skicka

Så här söker du som volontär

Vad roligt att du är intresserad av att söka till ungresurs!
Nedan kan du skriva ut och fylla i formuläret och skicka in via post. Dokumentet måste vara påskrivet!

Vissa webbläsare krånglar, använder du exempelvis Firefox som webbläsare måste du öppna dokumentet i en extern pdf-läsare för att det skall gå att fylla i.

Formuläret skickas sedan per post till Helsjön folkhögskola, Helsjön 1, 519 90 Horred
Märk kuvertet ”Ansökan ungresurs”. Sista ansökningsdag är 15 april.

Just nu är ansökan stängd. Ansökan öppnar 1 november.

Vad händer sen?
När ansökningarna kommit in läses dem igenom av handläggaren. Du blir kallad till en intervju som hålls i respektive stift. När alla intervjuer är genomförda går handläggaren igenom samtliga ansökningar, både från församlingar och sökande, och försöker matcha de sökande och deras önskemål med de behov och önskemål församlingarna har. I mitten av maj presenteras en förslagsplacering och senast den 20 juni vill vi ha besked om du accepterar platsen. Både volontären och församlingen måste tacka ja för att förslagsplaceringen skall bli permanent.

Var sker intervjuerna?
Varje hemstift genomför intervjuer med de sökande i det egna stiftet. Därför är det viktigt att du fyller i vilket stift du kommer ifrån. Har du frågor om detta, kontakta oss på info@ungresurs.nu

När börjar året?
Året som ungesurs börjar i mitten av augusti och avslutas i mitten av juni. Start- och slutdatum varierar i samråd med din församling, men kom ihåg att det är obligatoriskt att delta i introduktions- och avslutningskurs.