Kontakta mig

 

Verifiera och skicka

Så här är det att ha en volontär

Lisbeth Gustavsson i Backa pastorat

Jag tycker om att vara handledare för volontärer. Det är roligt att få lära känna varje volontär och att arbeta tillsammans. Varje volontär är unik, det gäller att ta vara på deras olika gåvor och få dem att känna sig hemma i församlingen. Det är intressant att under ett år få följa volontären och se hur de växer in i arbetet. Församlingen är van vid att nya ungdomar kommer och delar livet här under ett år. Det är ungdomar som har med sig sina erfarenheter från hemförsamlingarna och som har nya infallsvinklar och gärna delar med sig av sina tankar och idéer.

Volontärer ställer många bra frågor. Det betyder att jag dels får tänka efter varför jag gör saker och på vilket sätt jag arbetar. De ser till att det blir fart och fläkt vilket hjälper till att utveckla verksamheten. Vi vill gärna ta emot nya volontärer och hoppas att Volontäråret – Ung resurs ska få fortsätta många år framöver. Kyrkan behöver ungdomar!

 

Karin Bergenheim i Älvsborgs församling

Det är en viktigt och inspirerande uppgift att ha volontär i församlingen. Unga människor bidrar med sitt sätt och sina friska ögon när de ser på livet både i vår församling och i hela livet. Det är roligt och nyttigt. I vår församling har vi har fått en resurs, fler händer och nya tankar.

De äldre uppskattar mötet med en ung människa och konfirmanderna och de unga ledarna uppskattar ytterligare en ung ledare som finns här på heltid. Det finns två sidor av myntet; ofta betyder volontären att jag får någon att bilda team med, någon att lösa praktiska uppgifter tillsammans med och någon att bolla tankar med. Samtidigt innebär volontären en insats i tid för handledarsamtal och handledning, att arbeta med människor tar både tid och kraft. Vi ser gärna fler volontärer i vår församling i fortsättningen!