Kontakta mig

 

Verifiera och skicka

Så var mitt år

Hanna Sahlin – volontär 2016-2017 i Lundby, Göteborg

Att jobba som ungresurs är helt perfekt det där året efter gymnasiet när man inte vill börja plugga riktigt än men inte heller vill ta det första timjobb man får. Du får prova på att jobba heltid, flytta hemifrån, klara dig själv, laga mat, jobba i kyrkan, skaffa kontakter och en chans att styra över vad du vill jobba med under tio månader.

Det bästa med det här jobbet är att det är så otroligt roligt. När jag och min handledare pratade om vad jag eventuellt ville ändra i mitt schema inför vårterminen hade jag svårt att svara, för alla verksamheter jag jobbar på är så roliga att jag inte riktigt vill byta bort något. Den här erfarenheten är verkligen värdefull för mig och detta är en helt fantastisk start på livet.

 

Nelly Steen – volontär 2016-2017 i Berlin, Tyskland

2016-2017 var jag volontär i en församling i Ahrensfelde i Berlin genom ungresurs. Anledningen till att jag sökte programmet var att jag ville hitta på något annat efter studenten, inte bara bo hemma och jobba eller åka och backpacka eller jobba som au pair. Jag har varit aktiv i kyrkan i många år och har alltid trivts i den omgivningen och med den människosynen vi har i Svenska kyrkan. Jag var nyfiken på hur det fungerar i andra länder och därför valde jag att åka till Tyskland. Jag hade väl egentligen ingen aning om hur året skulle bli, och jag ville inte fundera för mycket på det heller utan hellre bli överraskad! Jag tillbringade 10 månader i Tysklands huvudstad och det var ett av de bästa åren i mitt liv. Jag lärde mig inte bara att prata tyska, jag fick även lära känna jättemånga nya människor, både tyskar och svenskar som blev nya vänner för livet! Jag lärde känna staden och nu är Berlin mitt andra hem. Jag fick lära mig mer om Gud och hur den tyska kyrkan och församlingslivet fungerar, och jag fick även lära mig mycket mer om mig själv och hur jag hanterar nya situationer ensam i ett annat land. Jag blev en ny människa!

Mina uppgifter som volontär var varierande vilket också var väldigt givande. Jag fick bland annat arbeta på församlingens förskola, med ungdomsgruppen, som kyrkvärd men även hos en välgörenhetsorganisation som delar ut livsmedel. Tack vare det varierande arbetet blev jag aldrig direkt uttråkad under mitt år, det dök alltid upp nya uppgifter för mig vilket jag är glad över. Får man chansen att göra ett volontärår så ska man ta den direkt! Det var en av de roligaste och mest lärorika sakerna jag gjort i mitt liv. Det kommer inte alltid vara en dans på rosor men inom ungresurs är man aldrig ensam, det kommer alltid finnas människor runt omkring som vill hjälpa dig att göra året till det bästa i ditt liv. Kör hårt!