fbpx

Kontakta mig

 

Verifiera och skicka

Vanliga frågor och svar

Vem kan söka till ungresurs.nu?
Alla ungdomar mellan 18-25 år som är nyfikna på Svenska kyrkan och vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu.

Måste jag vara döpt och/eller konfirmerad för att göra ungresurs?
Nej, det måste du inte, men är du det vill vi gärna att du anger detta i din ansökan. För att antas som volontär i ungresurs.nu behöver du vara nyfiken på att lära känna Svenska kyrkan, dess tro och liv samt dess yrken.

Måste jag komma ifrån Göteborgs stift?
Nej, det måste du inte, vi ser gärna sökande från andra stift.

Jag har aldrig varit engagerad i någon församling, kan jag söka ändå?
Nej, du är hjärtligt välkommen att söka även om du inte varit engagerad i någon församling Men du måste vara nyfiken på att lära känna Svenska kyrkan.

Hur söker jag?
Ansökningstiden löper från november till april inför nästkommande läsår. Du söker genom att fylla i ett formulär som finns här på hemsidan. När du fyllt i detta skall det skrivas ut, skrivas under och skickas på post till Helsjön folkhögskola, Helsjön 1, 519 90 Horred.

Vad händer sen?
När ansökningarna kommit in läses dem igenom. Du blir kallad till en intervju som hålls i respektive stift. När alla intervjuer är genomförda sätter sig handläggaren med samtliga ansökningshandlingar, både från församlingar och sökande, och försöker matcha de sökande och deras önskemål med de behov och önskemål församlingarna har. Därefter presenteras en förslagsplacering som både volontär och församling måste tacka ja till för att den skall bli permanent.

Hur och var sker intervjuerna?
Varje hemstift håller i intervjuer med de sökande i det egna stiftet. Därför är det viktigt att du fyller i vilket stift du kommer ifrån. Har du frågor om detta, kontakta oss på info@ungresurs.nu. Det finns ett färdigt formulär som den som intervjuar håller sig till, alla sökande får alltså svara enligt samma formulär.

När börjar mitt år som ungresurs?
Året som ungresurs.nu börjar i mitten av augusti och avslutas i mitten av juni. Start- och slutdatum varierar i samråd med din församling, men kom ihåg att det är obligatoriskt att delta i introduktions- och avslutningskurs.